Razlaga tehničnih lastnosti

Tu najdete razlage tehničnih lastnosti. Če imate še kakršna koli vprašanja, nam pišite ali nas pokličite.  Največ pa vam bodo lahko razložili naši mojstri v živo. Rezervirajte si svoj termin za posvet.

E-naslov: info@rol-group.si 

tel.: 01 620 97 50

Toplotna izolativnost

Uf - Toplotna prehodnost okvirja ali Uf je odvisna od materiala, ki je uporabljen pri sestavi okna. Čim manjša je toplotna prevodnost, tem manjši je prehod toplote. Manjša toplotna prehodnost vam tudi zmanjša nevarnost, da bi ob hladnem vremenu prišlo do kondenzacije vlage v zraku.

 

Ug - Toplotna prehodnost stekla je odvisna od števila stekel. Večina oken ima že standardno dvojno ali trojno zasteklitev. Okna s trojno zasteklitvijo imajo boljšo toplotno prevodnost, vendar je potrebno paziti pri dimenzijah, saj pri večjih to zaradi teže lahko povzroči hitrejšo okvaro okenskega okvirja.

 

Uw - Toplotna prehodnost okna nam pove, koliko toplote prepusti okno na m2 površine pri temperaturi 1K.

Zvočna izolativnost

Zvočna izolativnost okna oziroma protihrupna zaščita je pomembna predvsem pri objektih, ki se nahajajo blizu prometnih območij. Hrupu se 100% ne moremo izogniti, vendar nam protihrupna zaščita vsekakor zmanjša jakost hrupa.

 

2 razred protihrupne - zvočne izolativnosti pomeni, da so okna dvojno zastekljena. Debelina posameznega panela znaša 4mm, medtem ko je medstekelni prostor polnjen z plinom argonom in je širina tega 16mm. Okna z razredom 2 zmanjšajo jakost hrupa za 30-34dB.

Varnostni razred

Varnostni razred je pomemben predvsem pri oknih. Vlomilci v večini primerov povzročijo veliko materialne škode. Vendar je hujša misel na vdor v vašo zasebnost.

 

Vlomilci iščejo najbolj šibke točke vašega doma, to so po navadi stara okna, skozi katera lahko vdrejo v nekaj sekundah.

 

Novejša okna in vrata so vsa testirana na to, kako dolgo zdržijo zunanje vplive na vlomilce. Protivlomna zaščita oken je smiselna predvsem v pritličjih in na terasah.