Pogoji poslovanja

Priporočila za sprejem in vračilo pošiljke 

Pošiljke vedno odpirajte previdno, da ne poškodujete vsebine. Shranite originalno embalažo in transportno embalažo. Oboje uporabite za morebitno vračilo izdelkov. Ob vračilu izdelke varno zapakirajte in priložite opis razloga vračila.

Veljavnost cen in ponudbe

Cene v spletni trgovini veljajo do preklica oz. do objave novih. Kupcu je vedno garantirana cena, po kateri naroča. Z vsebino naročila in zneskom za plačilo je kupec seznanjen pred oddajo naročila in še enkrat v potrditvi oddanega naročila, ki ga prejme na naveden e-naslov.

 

Vse cene vsebujejo DDV.

Naročilo

Kupec izbere izdelke in jih doda v košarico. Pred oddajo naročila si kupec ogleda vsebino izdelkov v košarici in po potrebi prilagodi svoj izbor (odstrani izdelke iz košarice, spremeni količino ipd). Za izpolnitev naročila mora kupec prodajalcu posredovati podatke za dostavo in plačilo.

 

Kupec prejme potrditev naročila na svoj e-naslov. S tem je prodajalec zavezan k izpolnitvi naročila. Kopija naročila se shrani na strežniku trgovine.

 

Kupec prejme račun v paketu z vsebino naročila.

Plačilni pogoji in pogoji dostave

Kupec plača blago po predračunu. Prodajalec pred pripravo predračuna s stranko uskladi potrebne podrobnosti. Poštnina se obračuna po dejanski ceni paketa po ceniku Pošte Slovenije.

 

Prodajalec sam izbere najugodnejši način dostave. V posebnih primerih se prodajalec in kupec lahko posebej dogovorita za način in rok dostave.

 

Prodajalec odpremi naročene pošiljke v roku 7 dni.

Odstop od pogodbe (vračilo brez obrazložitve)

Odstop od pogodbe velja izključno za fizične osebe.

 

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

 

Celotne pogoje odstopa od pogodbe najdete tukaj.

Varovanje osebnih podatkov

Z osebnimi podatki kupca bomo ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter jih ne bomo dali v uporabo tretjim osebam. Osebne podatke bomo uporabili za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov). V kolikor soglašate s prejemanjem e-novic, boste prejemali tudi ostala informativna in komercialna sporočila.

 

Kadarkoli lahko v skladu s 73. členom Zakona o varstvu osebnih podatkov pisno zahtevate, da prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Pritožbeni postopek

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

Za vse pritožbe nas lahko pokličete na tel. št. 01 620 97 50 ali nam pišete na e-naslov info@rol-group.si , lahko pa nam vrnete izdelke skupaj z opisom problema. Vse pritožbe bomo rešili hitro, korektno in v skladu z veljavno zakonodajo.

Obveznost plačila

Z oddajo naročila se kupec zavezuje k plačilu. V ta namen mora v postopku oddaje naročila v skladu s tretjim odstavkom 43.c člena Zakona o varstvu Potrošnikov izbrati način plačila. Brez izbire načina plačila kupec ne more oddati naročila.

 

Če kupec izbere kot način plačila predračun in ne plača vsaj dela tega predračuna v roku 14 dni od prejema, se šteje, da je kupec odstopil od pogodbe. Prodajalec kupca ne terja za plačilo in mu ne dostavi naročenega blaga.

Nakup za pravne osebe

Za pravne osebe veljajo ti pogoji poslovanja z izjemo možnosti odstopa od pogodbe.

Možnost napake

V spletni trgovini in na ostalih spletnih straneh vam nudimo kar se da koristne in natančne informacije. Kljub vsemu obstaja možnost, da smo kje naredili napako. Morebitni potrebni popravki bodo objavljeni nemudoma.